v rubriki dogodki:
.. / / / 03.07.2001

O.S.T. premierno v Hound dogu

Zgodba z O.S.T.-i gre nekako takole. V istem času, ko so po studiu tavali ter pripravljali material za svoji novi plošči Big Foot-i ter Siddharta so v istem studiu postopali in pripravljali svoj novi projekt tudi Ost. Na sceni se je kar nekaj časa govorilo o novemu projektu, po izzidu trenutno največjih slovenskih bendov pa se je za O.S.T.-i izgubila vsaka sled.

Skratka, zaradi neraložljivih razmer so se odločili preskočiti mrzlico z zgoraj omenjenima bendi ter začeti na "old fashion" način, s koncertom in čeravno so Osti za slovensko javnost popolnoma novo ime, so še kako prevejani mački na področju rock and rola. Če je večino benda izšlo iz benda Metropolis, prav tistih Metropolisov, ki so brez kakršnegakoli sramu kopirali Motorheade in pri tem blazno uživali, so frontmana ter vokalista poiskali kar v Ladu Bizovičarju, ki se je bolj kot vokalist oz. glasbenik udinjal predvsem za kamerami kot režiser, voditelj na teve in radijskih valovih.

Torej, ta zanimiva mešanica me je nekako pritegnila v Hound dog, še posebej ker se je iz govoric, ki so mi nekako zatavale na uho dalo razbrati samo najlepše stvari na račun benda. Inovativen, zanimiv, udaren in tako naprej.

In po vsemu, kar je sledilo sem bil kar rahlo razočaran. Vse skupaj je imelo prav neverjeten občutek že slišanega, že videnega. Od glasbene pa tja do vizualne podobe. Frontman, je na trenutke s svojim likom zdolgočasenega gotskega princa kar preveč spominjal na Ville Valo-ja. Godba pa je nekako blodila od udarnega rocka pa tja do že kar preveč popularnega in uporabljenega gotskega metala. Torej nič zanimivega, predvsem pa nič novega. Vsekakor pa so bili zanimivi vse premalo slišani elektronski vložki, ki so nekako sekali čez sivo povprečje.

Kakorkoli že v mislih je potrebno imeti, da je bil to njihov prvi koncert sploh in da se bodo zadeve vsekakor popravile, uigrale in spremenile na boljše in upam da bodo O.S.T. izkoristili ves tisti potencial, ki ga nedvomno tudi imajo!

P.S.: O.S.T.-i so ravno te dni končali s snemanjem videospota za prvi single Bolne želje, najbolj navdušeni O.S.T.-ovci pa si lahko ogledate tudi njihovo spletno stran na naslovu o-s-t.net!

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

8969 - thumbnail

8969