v rubriki dogodki:
.. / / / 09.07.2003

Rock Otočec - das fotoreportage (pt 1. of 3.)

Eto, pa se je zgodil naš praznik ... erm - Rock Otočec, sicer je od nedelje že preteklo nekej časa, ampak fotke so končno tu. Kljub opaznem vračanju v zlata osemdeseta (tako pri bendih kot pri emšotu obiskovalcev), je bil žur res džazn in ful špon. Folka je bilo dost, vse skupaj krepko čez 12000, a občutne gneče ni bilo videti.

Slon in sadež, ki sta se ob pomoči impro-vizatorev izkazala in zabavala presenetljivo veliko množico tudi v nedeljo. Bravo Slon, Sadež in ekipca (Pižama: "but they can never take away my face paint" rules). Najbolj drzni so pičili na paintball ali v blato, ki je bilo odmaknjeno od odra in precej v manjšem obsegu, kot smo bili navajeni.

Tuji bendi

Ko smo pri bendih, so po mnenju mnogih najbolj zažgali sobotni Ozomatli, pa tudi Chumbawamba in petkov Paul Di'Anno, pa seveda Fishbone, ki so prav zabavali občinstvo, celo bolj kot "headlinerji" Stereo MC's. Skoraj vsi bendi so začeli kariero v osemdesetih, njihov višek pa je v večini primerov že davno mimo.

Za drugo leto za privabljanje mas predlagam a.) nove, frišne, aktualne bende, ki zažigajo te dni (Audioslave, White Stripes in podobne); b.) legendarne zimzelenčke, ki vlečejo mase ljudi (AC/DC, oz katerakoli rock "inštitucija", ki bo drugo leto še igrala).

Domači bendi

Od naših so, kot je že v navadi navdušili stari znanci Rock Otočca Elvis Jackson, Vladek, Psycho-path in pa mlajša generacija s Ks!ht in njihovim žnj-članskim pevskim zborom, džazni Wicked Crew, seveda tudi ogenjbruhajoči pirotehniki O.S.T. in še mnogi drugi.

So pa letos na Otočcu organizatorji poskrbeli, da nobenemu ni bilo dolgčas in da ena oseba ni mogla videti vseh bendov. Mi smo bili na festivalu trije, pa nam ni uspelo (vsaj s fotoaparatom ne, če smo se že izgubili in lovili vsepovprek). Tako nam je "ven padla" Apocalyptica, ki so po pričevanju prisotnih na špilu prav dobro godli na svoja čela, a s(mo) jih že videli v Križankah, tako da si fotke poglejte kar od tam.

Fotke od tule so iz prvega dne. Drugi dan je že gor, tretji dan pa več kot ful fotkami kmalu na 1 tir, 2 peron.

P.S.

P.S.: Onlajn foto-reportaž zaradi okvar diska (in piva) ni blo, qrc, drug let boljš, vsaj upajmo :)

P.P.S.: Osemdeseta so resno "in" ... tisti, ki se poleg besed džazn in ful špon spomnite še kakšno reč, ki je bila v 80'ih mega, povejte spodaj v komentarjih ...

P.P.P.S.: Videli smo presenetljivo veliko otrok (res mejčkenih otrok). Ne vem, če je čas daleč od Cik-caka - recimo 22.00, bendi, ki žgejo z vseh strani, obkroženi z ne precej treznimi obiskovalci dobro okolje za mladega otročička.

Rock Otočec 2003 - vse reportaže

Foto (c) em3r10.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Fishbone u publjiki - thumbnail

Fishbone u publjiki