v rubriki glasba:
.. / / / 14.06.2012 10:13

Že čez 9 dni - GorA Rocka 2012

Na festivalu bodo nastopili: Prljavo kazalište, Pankrti, Niet, Mi2, Let3, Zablujena generacija, Zmelkoow, Banditi, After Burn, Clade, Backstage in Hollywood Rose.

Že osmo leto bo festival GorA Rocka na Šentviški planoti (Severna Primorska, med Tolminom in Idrijo, v Občini Tolmin) pripeljal na svoj oder številne odlične skupine iz Slovenije in drugod. Na festivalu, ki bo letos potekal od petka, 22. junija, pa vse do nedelje, 24. junija, bodo nastopili: Prljavo kazalište, Pankrti, Niet, Mi2, Let3, Zablujena generacija, Zmelkoow, Banditi, After Burn, Clade, Backstage in Hollywood Rose (G N'R tribute skupina).

Čez dan se boste lahko udeležili različnih dogodkov, ki bodo potekali pod šotorom, na športnem igrišču in izven prireditvenega prostora festivala. Dnevno dogajanje na letošnji Gori Rocka bo obiskovalcem ponujalo vse od družabnih iger, nogometa in odbojke na mivki, prek lokostrelstva do adrenalinskega presenečenja.

Niet

Legendarna ljubljanska punk skupina Niet je bila ustanovljena konec leta 1983. Zelo hitro se je uveljavila kot ena najboljših zasedb tedaj zelo močne ljubljanske hard-core scene, pri čemer je v nasprotju z ostalimi skupinami kmalu ubrala samosvojo pot. Po zmagovitem nastopu na tedaj največjem slovenskem rock festivalu Novem Rocku, so se Niet prebili med glavna imena slovenske glasbene scene. »Lep dan za smrt«, »Vijolice«, »Februar" so ene najbolj znanih skladb Niet, ki so se ponovno (po smrti pevca Primoža Habiča leta 1991) zbrali leta 2008 z novim pevcem Borutom Maroltom.

Pankrti in Prljavo kazalište

Na festivalu boste lahko videli in slišali še dve punk legendi: staroste slovenskega punka Pankrte z neprekosljivim Perotom Lovšinom na čelu in zagrebške Prljavo kazalište, ki so ravno tako orali ledino punka že v drugi polovici sedemdesetih let, kasneje pa so ustvarili tudi zavidljiv repertoar pop-rock klasik. Po več kot 30 letih delovanja na glasbeni sceni ter neštetih koncertih in ploščah, jih bo Slovenija lahko slišala tudi v njihovi najboljši »best of« izdaji, saj boste lahko slišali tudi največje uspešnice skupine, med katerimi si gotovo lahko v spomin prikličete »Crno bijeli svijet«, »Sve je lako kad si mlad«, »Heroj ulice«, »Ne zovi mama doktora«, »Mi plešemo« in druge.

Mi2

Če se je zasedba Mi2 na slovensko glasbeno sceno prebila s skladbo »Črtica« (1996) in tam utrdila svojo prisotnost s skladbo »Teta Estera« (album »Čudo tehnike« iz leta 1999), potem gre seriji uspešnic iz njihovega tretjega albuma (leta 2000) zasluga, da so bili fantje prepoznani in sprejeti ne veliki koncertni oder kot čvrsta rokenrol zasedba. To so bile skladbe »Pojdi z menoj v tolice«, »Pa si šla«, »Oda gudeki«, »Ljubezen pod topoli«, »Najrajši sn pa s teboj pil«, s katerimi je bend postal stalni gost open air festivalov, študentskih žurov in petkovega (rockerskega) večera ljudskih veselic.

Program

Petek, 22. 6. 2012:
20.00 BANDITI
21.15 ZABLUJENA GENERACIJA
23.00 NIET
00.30 PANKRTI
02.15 HOOLYWOD ROSE (Tribute to G N`R)

Sobota, 23. 6. 2012:
17.15 in 18.00 AFTER BURN in CLADE
18.45 BACKSTAGE
20.00 MI2
21.35 ZMELKOW
23.25 PRLJAVO KAZALIŠTE
01.15 LET 3

Vstopnice

Cena vstopnice je samo 22,00 EUR (do 20. 6. do polnoči, potem je cena 30,00 eur)! In to z zastonj zajtrkom in polovično ceno za kosilo. Seveda je v ceno všteto tudi kampiranje v tem prekrasnem predelu Slovenije, na tej predalpski planoti z odličnim razgledom. Še posebej, če še niste bili tam, je obisk skoraj nujen. In ko gre za dobrodelnost, je dobra volja še toliko bolja, v to lahko verjamete! In kot pravijo organizatorji: »Tresla se bo gora, špilal se bo rock!«.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail