v rubriki glasba:
.. / / / 13.05.2003

10. Rototom Sunsplash reggae festival

Pred nami je že deseto miroljubno srečanje, kjer lahko okusite barve, ritme in vibracije Jamajke. Legendarni Rototom Sunsplash festival, replika jamajskega Sunsplasha, je s svojo zgodovino vpisan v zgodovino evropske glasbe. In legendarni festival prav letos praznuje svoj deseti rojstni dan v času od 5. do 12. julija na lokaciji Osoppo (Videm, Italija), Parco del Rivellino.

PROGRAM. Prve informacije o festivalu so že znane. Napovedani so sledeči izvajalci:

BUNNY WAILER (Jam)
JIMMY CLIFF (Jam)
BURNING SPEAR (Jam)
LEE "SCRATCH" PERRY (Jam)
GREGORY ISAACS (Jam)
BUJU BANTON (Jam)
ANTHONY B (Jam)
MORGAN HERITAGE (Jam)
JUNIOR KELLY (Jam)
JUNIOR REID (Jam)
THE WAILERS (Jam)
AFRICA UNITE (Ita)
SUD SOUND SYSTEM (Ita)
SEEED (D)
PATRICE (D)

Ponujamo vam nekaj novosti: Na glavnem odru bodo poleg zvezd festivala nastopile glasbene skupine, ki se niso uveljavljene. Slednje so bile izbrane na letošnjem Wintersplash kontestu, in sicer: LES TOTEMS ZION BEAT (Vicenza), MAMA ROOTS (Brindisi), POSITIVE MAN (Pordenone), DREAD IN BABYLON (Foggia). Med festivalskimi novostmi gre omeniti tudi SHOWCASE oder, ki vsem se nepoznanim glasbenikom ponuja možnost predstavitve občinstvu, in sicer podnevi med 14. in 20. ter ponoči med 2. in 4. uro.

OBFESTIVALSKE DEJAVNOSTI. Potrjene so že mnoge ob festivalske dejavnosti. Ponovno se bomo v DANCEHALL AREI predajali italijanskim, evropskim, skratka mednarodnim ritmom reggaeja, v FRESH YARDU bodo vrata odprta vsem glasbenikom, snemanja bodo možna v STUDIU DUB PLATES, radijski in internetni prenosi bodo tudi letos potekali v sodelovanju z RADIO BASE VENEZIA ter POPOLARE NETWORK, potrjen je ze prostor, namenjen meditaciji in drugim naravnim terapijam, nočni kino, otroške ustvarjalnice, debatni krožki, srečanja in konference.

Nakup vstopnic: S kreditno kartico preko spleta, ali pa na različnih prodajnih mestih ali preko postne nakaznice. Info tudi na:sunsplash@rototom.com.

www.rototomsunsplash.com

 - thumbnail