v rubriki glasba:
.. / / / 04.04.2002

Jinxi brez Yaye

Kar se je najprej zdelo kot hipnotično šelestenje pomladnega vetra ali nepredvidljiv šot cvetnega prahu v nosne kanale, se je zdaj izkazalo za resnično trditev. Res je, uspešni hrvaški groove funk jazz band Jinx je ostal brez pevke.

Kljub vsemu nam Petar Beluhan, predstavnik založbe Aquarius zagotavlja, da še obstaja upanje o (vsaj) še enem nastopu na skorajšnji podelitvi hrvaških glasbenih nagrad Porin, ki se godi v rojstnem kraju druge polovice banda, producentov in bratov Muratovič, Dubrovniku.

Kaj je razlog za diasporo, se ne ve točno, bo pa že res, da je do nasprotij prišlo že pred časom. Natančneje, na septembrskem koncertu v Križankah je bilo čutiti tenzije - zamuda je bila daljša, kot je bilo pričakovati, pa tudi Yaya nam je zaupala, da se je tisti dan jokala več kot običajno. Izvor je najti bržkone v psiho-fizični naravi.

Videli smo jih še na zimovanju v klubu Hound Dog, kjer smo pošmrkali robec, videč, da Jinxi niso več to, kar so bili.

Navkljub vsem pripetijam, od leta 1994, kar so se pojavili na gigih v Zagrebu, so izdali 4 albume. Prvi, Sextazsy še v kasetni obliki, leta 1997 Second hand ter leta 1999 in 2001 še zadnja dva, Pompei in Avantura počinje. Avantura z Yayo se končuje, odprta pa je dirka za nove pevke te so(n)čne skupine.

Podporo lahko izrekate v pisni obliki na naslov jinx@aquarius.com

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Here we go - thumbnail

Here we go