v rubriki glasba:
.. / / / 16.12.2004

Bitch Boys - Ride the first wave

Tako, španski cariniki so se nas končno usmilili in na naša tla poslali novo ploščo Bitch Boys, ki smo jo čakali zelo, zelo dolgo in ki smo jo napovedali že pred meseci. No, kot sem omenil, čakanja je konec, čas je za poslušanje ...

Dado (kitara), Markan (bobni), Mirni (kitara) in Murki (bas) so letos sicer že izdali prvoaprilski EP Kranjska gruda, vel'ka mooda in nato zgolj za ameriško tržišče namenjeni Behind the Hound Dog Walls, no in že je tu njihova nova, čisto uradna izdaja - Ride the first wave.

V uvodu dva pomembna podatka - gre za zbirko tridesetih (!) skladb, ki pa so brez izjeme priredbe. Vendar - gre za priredbe manj znanih in zelo redko slišanih skladb in izvajalcev in mnogi poznavalci so mnenja, da so priredbe Bitch Boys mnogo boljše od izvirnikov. Tudi in predvsem zato, ker fantje niso slepo sledili izvirnim skladbam, temveč so vsaki vnesli nekaj svojega duha.

Nekdaj sem se spopadel z vsako Bitch Boys pesmijo posebej, tokrat je teh pesmi trideset in čeprav sem vseh trideset skrbno preposlušal in jih tudi ocenil, teh natančnih ocen ne bom delil z vami. Tudi zaradi zelo preprostega razloga - kot vedno, med tridesetimi nisem našel slabe, niti povprečne skladbe.

Nikdar predvidljivo, kaj šele enolično ali dolgočasno... odlični prepleti obeh kitar, nezadržen ritem in vrsta vratolomnih (celo za surferje) ritmičnih prehodov in prelomov, pa posamezni solo vložki katerega od inštrumentov in energija, ki ne pojenja.

Surf - vsekakor! Vse skupaj je zelo podobno surfanju na visokem in smrtonosnem valu, ki te ne spusti iz svojega objema in če si pripravljen tvegati, se boš v tej neobrzdani vožnji sprostil in užival. Če si drznete - izvolite! In uživajte!

Bitch Boys: Ride the first wave
(leto izdaje 2004, založba Golly Gee Records, distribucija Dallas)
Ocena: 5

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Bitch Boys - Ride The First Wave - thumbnail

Bitch Boys - Ride The First Wave