v rubriki glasba:
.. / / / 04.01.2001

Dr. Dre in Destiny's Child z največ nominacijami

Včeraj so na Beverly Hillsu razglasili nominirance za letošnjo podelitev Grammyjev, najvišjih priznanj ameriške diskografske industrije. Med vsemi zbranimi so se najbolj odrezali Dr. Dre in Destiny's Child s po petimi nominacijami za zlate gramofone, ki jih bodo podelili 21. februarja letos v Los Angelesu.

Takoj za njimi je Eminem, s po štirimi nominacijami, v treh kategorijah pa so še Radiohead, Foo Fighters, Faith Hill, N Sync, BB King, U2 in Madonna.

Tako so za pesem leta nominacije dobili: Destiny's Child za Say My Name, Macy Gray za I Try, Madonna za Music, *NSync za Bye Bye Bye in U2 za Beautiful Day, v kategoriji album leta pa so poleg že omenjenega Eminema in Radiohead še Beck, Paul Simon in Steely Dan.

Med najboljšimi novinci na sceni se je dobro odrezal tudi Sisqo, znan predvsem po pesmi o tangicah, skupaj z njim pa Shelby Lynne, Brad Paisley, Papa Roach in Jill Scott.

Grammyi se podeljujejo v stotih (!!!) kategorijah (od popa, rocka, r&b, bluesa do glasbenega videa), zato predlagam, da kliknete kar www.grammy.com, kjer si lahko ogledate celoten seznam.

Vir: Grammy.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Destiny's Child rulajo na Grammyih - thumbnail

Destiny's Child rulajo na Grammyih