v rubriki glasba:
.. / / / 15.10.2002

Elvis has left the building ...

Tokrat ne bo govora o Elvisu, ampak o človeku, ki je slišal na ime Horace Lee Logan, radijski špiker, ki je izjavil znamenito frazo "Elvis has left the building". Horace je 13. oktobra umrl v 86. letu starosti, svojo markantno radijsko pot pa je začel že pri šestnajstih letih.

Njegova glasbena oddaja Louisiana Hayride je bila posneta pred publiko (podobno kot dela Izštekane naš Jure Longyka), v dveletnem obdobju pa je bila odskočna deska za mnoga zvenečia imena (predvsem country glasbe) kot so Johhny Cash, Hank Williams in pa tudi Elvis Presley.

Kot je Logan zapisal v svojih spominih, Elvis, Hank and Me, je hotel leta 1954 mlademu in prestrašenemu Elvisu, preden je ta prišel na oder povedati kaj pomirjujočega, a mu nekako ni zneslo zaradi pomanjkanja časa. Tako je zgrabil mikrofon in povedal:" Ladies and gentlemen, you've never heard of this young man before, but one day you'll be able to tell your children and grandchildren you heard musical history made tonight." In prav je imel!

Dve leti kasneje, ko po še enem Presleyevem nastopu hotel umiriti publiko pa je Logan po mikrofonu naznanil:"Elvis has left the building.". Fraza je prišla v zgodovino rokenrola in je, predvsem v angleško govorečem delu sveta, še vedno v uporabi, ko je predstave konec in je že čas, da se publika odpravi domov.

Horace Lee Logan, počivaj v miru.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Elvis na odru - thumbnail

Elvis na odru