v rubriki glasba:
.. / / / 17.11.2000

Glasbene nagrade evropske MTV

Včeraj zvečer so v Stockholmu podelili nagrade evropske glasbene televizije, absolutna zmagovalca pa sta Eminem in Madonna, prvi za najboljši album Marshall Matters in najboljšega hip hop izvajalca, kraljica popa pa za najboljšo glasbenico in najboljšo plesno pesem.

Evropske glasbene nagrade MTV se podeljujejo že od leta 1994, na glamoznih podelitvah pa se je v vlogi podeljevalcev, izvajalcev in nagrajencev zvrstila že skoraj vsa popularna glasbena srenja. Prvo podelitev nagrad je vodil sam The Voice - Tom Jones v Berlinu, leto za tem Jean Paul Gaultier (Pariz), pa Robbie Williams v Londonu, leta '98 in '99 pa kar zaporedoma Ronan Keating v Milanu in Dublinu. Letos je bil voditelj Wyclef Jean.

Med zmagovalce so se vpisali še: All Saints kot najboljše pop izvajalke, Ricky Martin kot najboljši moški izvajalec, Blink 182 kot najboljši novinci na sceni, Backstreet Boys kot najboljša skupina, Red Hot Chili Peppers kot najboljši rock izvajalci, Jennifer Lopez kot najboljša izvajalka rythm'n'bluesa, najboljšo pesem pa je po mnenju gledalcev MTV-ja in žirije zapel Robbie Williams - Rock DJ. Nagrado za najboljši video je dobil David La Chapelle za Mobyjev video Natural Blues.

Na odru so svoje pevske in plesalske veščine med drugim pokazali Madonna, Robbie Williams in Kylie Minouge, U2, All Saints, Ricky Martin, Moby, Jennifer Lopez, Guano Apes, Bomfunk MC's in drugi.

Omeniti je treba še nagrado lokalnih postaj MTV, katere deželni zmagovalci so: Bomfunk MC's (nordijske dežele), Guano Apes (Nemčija), Subsonic (Italija), Kazik (Poljska), Dover (Španija), Westlife (Združeno kraljestvo in Irska), Kane (Nizozemska) in Modjo (Francija).

Kot že vsa leta, so EMA (European Music Awards) evropska različica korvnih MTV nagrad z druge strani velike luže, svet pop/rock glamurja, komercialnih lestvic, zvezdnikov in oboževalcev je še vedno na istem nivoju. Nivoju besedila Dire Straitsov: ... get your money for nothing and chikcs for free ... Ampak to je show-business! In kakorkoli se ga po eni strani vsi otepamo, ga po drugi strani obožujemo.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.