v rubriki glasba:
.. / / / 14.01.2003

Najdeni izgubljeni posnetki Beatlov

V Amsterdamu je policija našla 500 neobjavljenih trakov Beatlesov, med njimi tudi material za album Get Back Sessions, ki bi moral izziti leta '69, a je bil projekt opuščen. Del pesmi se je pojavil na albumu Let It Be, preostanek trakov pa je "izginil" kmalu po snemanju Get Back Sessions, od takrat pa so se neobjavljenje pesmi pojavljale na mnogih piratskih kompilacijah po celem svetu.

Najdba je skupno delo nizozemske in britanske policije ob sodelovanju mednarodne federacije za fonografsko industrijo (International Federation of the Phonographic Industry - IFPI), akcija pa je trajala eno leto. Na BBC najdete obširnejše poročilo o tej zgodbi.

Sir Paul McCartney, Ringo Starr, ter Lennonvi in Harrisonovi dediči pa si najbrž že manejo roke. Še tako neukemu poznavalcu glasbene industrije je najbrž jasno, da bodo neobjavljeni posnetki najbrž kaj kmalu zagledali luč sveta, bodisi kot samostojna izdaja (v stilu "še nikoli objavljeni posnetki") ali pa samo kot podpora nove izdaje največjih hitov skupine.

Samo počakati moramo, pa bomo trideset let pogrešane posnetke slišali tudi na priljubljenem radiu. Če se to ne bo zgodilo, dam za rudno (oboževalci skupine pa bodo še vedno kupovali od piratov).

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Beatles / vir: http://flic.kr/p/8i1Ni - thumbnail

Beatles / vir: http://flic.kr/p/8i1Ni