v rubriki glasba:
.. / / / 19.02.2004

Norah Jones v prvem tednu prodala več kot milijon izvodov

Seveda govorimo o njenem dolgo pričakovanem drugem albumu Feels Like Home, ki je na prodajne police prišel prejšnji teden. Na vrh prodajnih lestvic se je povzpel v 17 državah od Slovenije, Anglije, Francija ter ZDA.

New York, 18.02.04 - Novi album Norah Jones Feels Like Home (Blue Note/Dallas Records), je svet zavzel v jurišu, z več kot milijonsko prodajno naklado v prvem tednu po izidu in prvo mesto na prodajnih lestvicah v vsaj 17-ih državah. Feels Like Home je takoj dosegel vrh znamenite lestvice BillBoard 200 s prodajno naklado 1,022,000 izvodov. Feels Like Home je preverjeno največji novi album tega leta doslej in prvi album s takšnim prodajnim uspehom od julija leta 2001.

-Čestitamo Norah za čudovito ploščo in veseli smo, da so se oboževalci odzivali na njeno umetniško kvaliteto,? pravi Alain Levy, predsednik EMI Music Worldwide. ?Tako sprejem obeh Norahinih plošč, kot tudi priznanje Grammyjev za skupino Coldplay, poudarjata uspeh EMI-jevega fokusa na izvajalce z dolgoročnim potencialom in mednarodno privlačnostjo.?

-Takšen dosežek lahko pričakujemo le od resnično originalnih, izrednih izvajalcev kot je Norah,? pravi Bruce Lundvall, predsednik &CEO, Jazz & Classica EMI Music, iz severne Amerike, ter glavni in odgovorni pri Blue Note. ?Redkokdaj izvajalec lahko tako pokriva žanr in privabi toliko ljudi. Vendar je to rezultat, kadar je glasba tako dobra.?

-Ponosni smo, da smo del Norahine zgodbe že od samega začetka,? pravi Rick Krim, VH1 Executive VP of Music Programming & Talent. ?Tokrat, z našo svetovno premiero videospota Sunrise, ki doživlja predvajanje brez primerjave, ter s tednom ekskluzivnega 'streaming-a' albuma na VH1.com, daje naša TV postaja popolno podporo izvajalki, ki je postala velik del naše družine. Z velikim veseljem čestitamo Norah za njen izjemnem uspeh.?

BIOGRAFIJA

Norah Jones se je rodila v New Yorku leta 1979. Svojo mladost je preživela v Grapevinu, Texasu, predmestje Dallasa. Leta 2000 se je vrnila v New York, leto kasneje je podpisala pogodbo z EMI Blue Note. Leta 2003 je na prireditvi Grammyjevih nagrad popolnoma pometala s konkurenco in domov odnesla kar 8 zaželenih trofej, med njimi tudi vse najbolj pomembne nagrade.

Feels Like Home je naletel tudi na dober odziv kritikov, med drugim je dobil štiri zvezdice v znameniti reviji Rolling Stone, kjer so album opisali kot ?...a triumph of the low-key, at once easygoing and poignant? she?s found, in two graceful albums, a whole different kind of mojo lurking inside the three-minute song,? ter v TIME magazinu, kjer so opomnili njen 'casually brilliant vocals.' V Angliji je Q je opisal ploščo kot ?an older and wiser sequel, where the quiet magic of each song gets stronger with each listen?, MOJO pa je pohvalil Norah kot ?the great popular voice of her generation.?

Prvi single z novega albuma Sunrise je bil zgodnji indikator Norahine priljubljenosti na spletu, ko je postal najhitreje prodani single v 24-ih urah v glasbeni trgovini Apple iTunes. Oba albuma pa sodita med najbolj prodajane v spletni trgovini Amazon.com.

Uvodnik Davorin Pavlica

tekst Dallas record

Norah Jones - thumbnail

Norah Jones