v rubriki glasba:
.. / / / 02.10.2001

Pepsi bo prihranila Britney

Zadnji posneti tv oglas za Pepsi Colo, v katerem nastopa tudi prikupna najstniška pevska superzvezdnica Britney Spears, se še nekaj mesecev ne bo pojavil v reklamnih blokih. Plesno radoživa in tudi precej razgaljena postava priljubljene Bitntey naj bi po ugotovitvah strokovnjakov lahko negativno vplivala na gledalstvo v ZDA.

Po nekaterih ocenah bi lahko takšen reklamni spot tudi tretjini od vse gledalske populacije, ki je prav v teh negotovih časih po terorističnih napadih še bolj občutljiva, lahko povzorčilo prav nasproten učinek kot povečanje priljubljenosti pijače. S to bojaznijo v mislih so se vodilni v marketingu znane blagovne znamke odločili, da se za spremembo načrtov posvetujejo tudi s pevkinim promocijskim štabom.

Namreč, sodelovanje v tovrstnih oglaševalskih akcijah ima tudi za glasbenika ali katerokoli drugo medijsko osebnost velik pomen, ta pa še posebej pridobiva na veljavi ob koncu leta oz. v koledarski bljižini božičnih in novoletnih praznikov ter od tega odvisnih viških stopenj glednosti tv programov. Interes "znamke Britney Spears" je namreč nedvoumen.

Čim večkrat pred oči gledalcev, tem boljša prodaja pevkinih fonogramov in propagandne bižuterije. Tako je torej načrt vzajemnega preboja do večjih iztržkov ene in druge strani zaenkrat propadel zaradi višje sile. Kljub temu pa bo oživitev akcije čez nekaj tednov lahko prinesla še boljše, zaenkrat neizmerljive in torej težko predvidljive rezultate.

Domen Rožič

Britney ljubi NY - thumbnail

Britney ljubi NY