v rubriki glasba:
.. / / / 17.04.2003

Vsi zagrebški koncerti

The Rolling Stones, Tricky, Stereo MC's, Sepultura, Iron Maiden, Massive Attack, Thievery Corporation, Roni Size, Asian Dub Foundation, Simply Red, Manu Chao, Gotan Project, ... so bendi, ki bodo do jeseni nastopili v "belom Zagreb gradu". Glede na to, da ima Zagreb skoraj trikrat več prebivalcev kot Ljubljana je tudi koncertna bera v sorazmerju z populacijo prestolnice.

Dobro, trikrat manjše mesto mora imeti trikrat manj "tavelkih" koncertov, in v našem primeru je res tako. 22tega pride Bryan Adams, maja Asian Dub Foundation in Roni Size, ki se bodo ustavili tud v Zagrebu, samo naš pa je koncert Queens Of The Stone Age. Eto, pa 'mamo dve ekskluzivi proti dvanajstim. Super. Lahko smo veseli. Še dobro, da je tako. Glede na to, da še vedno nimamo srednje velike koncertne dvorane za pop/rock koncerte (kino Šiška še vedno sameva press), da bosta kmalu crknila še Hound Dog in Orto, se kar se rokenrolu v prestolnici slabo piše. Fak.

Še to: sploh vam ni treba podvomiti, da bodo kot skoraj vsako poletje, prišli v Ljubljano gostovat veliki glasbeniki bivše Juge (Đole, Brega, ...), ampak to je drugo, oni so v Križankah vsaj enkrat letno, kar je že neke sorte folklora. Kot recimo Druga godba, ali pa Predinovi ali Kreslinovi tradicionalni koncerti v Cankarju. Del nas, jeb@t ga.

V glavnem, z lahkoto lahko ugotovimo, da skorajšnji vstop v EU zaenkrat še ne kaže boljših koncertnih časov (še slabše) in da bomo vse večje zvezde (razen redkih svetlih izjem), kot smo navajeni še iz časov bivše Juge, gledali v Zagrebu in eventuelno še v Pulju.

Kar je dobro, vsaj s stališča bolj konzervativnih državljanov: "To kugo, ki se ji reče rock and roll nej kr Hrvati prenašajo, pa te mamilaše, pa to ... banda lena!" Kler ruls.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Stonesi na tiskovni konferenci prejsnje turneje - thumbnail

Stonesi na tiskovni konferenci prejsnje turneje