v rubriki glasba:
.. / / / 08.08.2003

Rock in Izola - ODPOVEDAN

Včeraj zvečer smo dobili obvestilo, da je festival Rock in Izola, ki naj bi se zgodil 29. in 30. avgusta, odpovedan. Poizkus, da bi se na Obali letos zgodil največji letošnji festival je tako (baje zaradi razlogov finančne narave) neslavno padel v bližnje morje.

Organizatorji festivala so seveda imeli z izvajalci podpisane vse potrebne pogodbe in vsi bi tudi prišli v Izolo, vendar so zajebali pokrovitelji. Res je, čisto res, organizatorji so izdali tudi anekdoto, da je nek hotel v protiponudbi za nastanitev rockerjev svetovnega slovesa, ki naj bi prišli v Izolo, v protiponudbi ponudil brezplačen vstop na hotelski bazen.

Čeprav je vse skupaj smešno, bi radi opozorili organizatorje, da so hoteli organizirati festival, od katerega bi v končni fazi oni nekaj zaslužili, ker so bila imena kot so Limp Bizkit, Staind, Placebo in plejada domačih izvajalcev precej zveneča in bi bila Rock in Izola najbolj kvalitetno in "zveneče" zastavljen domač festival v zadnjem letu, dveh (sorry Franci).

Če niste doumeli tega, potem vam noben sponzor ne bo pomagal. Vaše delo in zaslužek je organizacija koncerta, zaslužek hotela je nastanitev rockerjev, zaslužek gostilničarja je prodaja piva, zaslužek smetarja je pobiranje smeti in butast bi bil tisti, ki vam bi svojo storitev kompenziral. Vem, da se sliši vse skupaj krivično, ampak jebiga, rock'n'roll je po besedah Lesterja Bangsa izumrl že sredi sedemdesetih. In postal biznis, industrija, ki občasno izpljune kakšno skupino vredno poslušanja, ki bi jo lahko slišali 29. in 30. avgusta na Izolskem štadionu.

Dobra novica pa vendar je, da bodo tuji izvajalci, ki so jih izvajalci že zabukirali in plačali njihove nastope, nastopili v "nekem drugem terminu". Če so med njimi tudi Limp Bizkit, Staind in Placebo, tega pa ne vemo.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Rock in Izola - odpovedan - thumbnail

Rock in Izola - odpovedan