v rubriki glasba:
.. / / / 17.10.2003

V ponedeljek bo izšla Generacija

Generacija koga in česa se boste vprašali? Koga neki - Vlada Kreslina seveda. V ponedeljek, 20. oktobra izide njegova nova studijska plošča, ki bo nadomestila izredno uspešno ploščo Ptič, ki je izšla leta 2000 in megauspešno zbirko največjih uspešnih Kreslinčice iz lanskega leta.

Vlado Kreslin in Mali bogovi so sinonim za glasbeno kvaliteto v Sloveniji in po nekaj skladbah, ki smo jih slišali na nedavnem Nokia Music Festivalu v Križankah, lahko sklepamo, da se bo tudi na Generaciji našlo nekaj takšnih, ki bodo kmalu ponarodele.

Znano je, da je pri snemanju sodeloval svetovno znani kitarski virtuoz Vlatko Stefanovski, Vlado je zapel v duetu s trnovskim raperjem Klemnom Klemnom, na plošči bo tudi duet z Vesno Zornik, drugače pevko vedno popularnejše skupine Katalena.

In to še ni vse - povabilu se je odzval tudi Chris Eckman, sicer član The Walkabouts, ki so pred leti priredili Tisto črno kitaro. Uradna promocija plošče se bo odvijala v ponedeljek, torej na dan izida, v ljubljanskem BoF-u, kjer bo pristen tudi ŽVPL, ki bo o vsem seveda izčrpno poročal.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Vlado Kreslin - Generacija - thumbnail

Vlado Kreslin - Generacija