v rubriki glasba:
.. / / / 25.06.2004

Znani maratonci Radia Študent 2004

Na letošnji razpis za Klubski maraton, ki ga že četrto leto organizira Radio Študent v sodelovanju s klubskimi prostori po Sloveniji, se je prijavilo 87 glasbenih skupin in posameznikov, kar je za tretjino več kot lani.

Sphericube (Pertoča),
- Kleemar (Murska Sobota),
- Salamandra Salamandra (Čadrg),
- Elodea (Vrhnika, Ajdovščina),
- Thunderbabies (Ljubljana) in
- Muškat Hamburg (Maribor)

Maratonci bodo že julija v studiu Radia Študent posneli po dva komada za kompilacijski CD, ki bo izdelan avgusta. Takrat, natančneje 26. avgusta, se bodo pričeli tudi koncerti v živo na frekvenci 89,3 in predstavitve posameznih izvajalcev. Ti se bodo odvijali skozi ves september, vse do turneje Klubskega maratona 04, ki se začne 24. septembra. Koncerti bodo potekali vsak vikend na različnih klubskih lokacijah, vsi izvajalci pa se bodo za konec turneje predstavili 5. novembra, na finalnem koncertu v Ljubljani.

Posebno priložnost si v okvirju Klubskega maratona 04 zaslužijo tudi izvajalci, ki niso bili uvrščeni v ožji izbor, pa vendar bi jim želeli nameniti pozornost s pomočjo Koncertnega maratona, na katerem bodo letos, 16. spetmebra v klubu Channel Zero na Metelkovi, igrali :

- Štefan Kovač - Marko Banda (Beltinci),
- Plueg (Beltinci),
- Luke The Wizard (Ljubljana) in
- Polis Korps (Ormož)