v rubriki glasba:
.. / / / 26.02.2014 19:12

Skupina Indigo predstavlja CD Drugačna

Prvenec mlade alter-rock skupine Indigo z naslovom Drugačna je v zadnjem času en izmed inovativnejših albumov pri nas.

Ob površnem poslušanju se zdijo skladbe enostavne, a brž ko se spustimo globlje, naletimo na kompleksne teme in doskpopovske, na čase temačne melodije. Indigu uspeva nekaj, za čemer glasbeniki stremimo skozi celotno svoje ustvarjanje: iz preprostih melodij ustvarjajo nekonvencionalno svežo vsebino.

Na trenutke psihedelične kitare dopolnjujejo godalni vložki, ki koncept albuma popolnoma zaokrožujejo v suvereno celoto. Prekaljeni mojster zvoka, producent Peter Penko, je na aranžmajih pustil svoj pečat, glasba se odlično dopolnjuje z elektronskimi "glitch" elementi, čutiti je tudi prizvok industriala, trip-hopa ter dubstepa. Saksofon na neobičajnih mestih dodaja zvoku Indiga poseben čar ter pridih preteklosti, ki se v popolnosti meša z nemotečimi industrialnimi vložki.

Žanrsko je glasba dovolj široka, Indigo pa se dobro zavedajo, da na album ni potrebno
tlačiti vsega, kar premorejo - vseeno pa poslušalca pustijo hrepenečega po še.

Album je podkrepljen z izvrstno fotografijo pevca in saksofonista Maja Valerija ter zanimivim dizajnom ovitka, ki sam po sebi pripoveduje neko zgodbo.

"Drugačna" je temačna, a vseeno nosi v sebi dovolj pozitivizma in zrcali preboj mlade skupine v današnjo neusmiljeno glasbeno sceno - naj jim z drugačnostjo uspe!

Jure Matoh - avatar

Jure Matoh

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 17.05.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 3 člankov.

Indigo - Drugačna - thumbnail

Indigo - Drugačna