v rubriki dogodki:
.. / / / 17.03.2009 11:06

Arctic Monkeys glavnem odru letošnjega Exita!

Britanska skupina Arctic Monkeys bo v četrtek, 9. julija, nastopila na glavnem odru desetega festivala Exit. Popularni indie-rockerji iz Sheffielda so ponosni lastniki najhitreje prodajanega debitantskega albuma vseh časov, za letos pa so fantje napovedali izdajo novega, tretjega studijskega albuma.

Arctic Monkeys so pred kratkim prejeli nagrado uglednega britanskega časopisa New Musical Express za najboljšo DVD izdajo minulega leta. Zmagali so s koncertnim DVD-jem Live At Apollo njihovega nastopa v Manchestru in premagali zveneča imena svetovne glasbene scene, kot so Rolling Stones, Muse, Foo Fighters in Kaiser Chiefs. Poleg omenjene pohvale, so v zadnjih treh letih prejeli še 21 drugih nagrad, ne gre pa zanemariti dejstva, da imajo v svoji zbirki že deset NME nagrad, pet Britov ter po eno Mercury in Ivor Novello nagrado.

Največ priznanj je prejel njihov prvenec Whatever People Say I Am, That's What I'm Not iz leta 2006, ki je postal najhitreje prodajan debitantski album vseh časov. V samo enem tednu so namreč prodali neverjetnih 360.000 izvodov. Predstavnik najstarejše in najuspešnejše britanske verige glasbenih prodajaln HMV je takrat za BBC izjavil: "Od Beatlesov dalje nismo doživeli ničesar podobnega."

Drugi album Favourite Worst Nightmare so Arctic Monkeys izdali leta 2007 in njihovo ime se je znova pojavilo na vrhu britanske lestvice albumov, saj so v prvem tednu prodali kar 225.000 izvodov.

Po izdaji maksi singla Five Minutes With The Arctic Monkeys in nepričakovano polnih koncertih na Reading in Leeds festivalu (nastopali so v terminih za neznane bende), jim je uspelo razprodati londonsko Astorio. Zahvaljujoč vsemu temu so kmalu podpisali pogodbo za kultno založbo Domino records, za katero med drugim izdajajo tudi Franz Ferdinand, Tricky in Animal Collective.

Arctic Monkeys trenutno pripravljajo nov album, za katerega pravijo, da je že skoraj končan in da bo izšel še letos. Na nedavni turneji po Avstraliji in Novi Zelandiji so že odpeli nekaj novih pesmi in na eni od avstralskih TV postaj v živo predstavili novo pesem Crying Lightning.

Na koncertnih odrih veljajo za enega najboljših britanskih bendov v živo, kar bodo zdaj lahko končno dokazali na Exitu. Svojevrstni fenomen nove glasbene dobe tvorijo pevec in kitarist Alex Turner, kitarist Jamie Cook, basis Nick O’Маlley in bobnar Matt Helders, bend pa so ustanovili pred sedmimi leti na periferiji Sheffilda.

Vstopnice za 10. Exit že v prodaji

Prodaja vstopnic za Exit 09, ki bo potekal od 9. do 12. julija 2009 na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu, se je že začela in bo potekala do 4. julija 2009!

Za omejeno število najhitrejših fenov (samo prvih 50 – pohiti!) smo pripravili vstopnice po super promocijski ceni v predprodaji, in sicer za 59€!

Več informacij o festivalu najdete tukaj!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Arctic Monkeys / vir: uradna stran - thumbnail

Arctic Monkeys / vir: uradna stran