v rubriki dogodki:
.. / / / 02.03.2011 15:44

Novi fosili za stare dobre čase, 18. 3. 2011

Novi fosili, legende ex yu popa, bodo nastopili 18. marca 2011 ob 20. uri v Hali Komnunalnega centra Domžale. Zabava ob zimzelenih pesmi, kot so Reci mi tiho tiho, E moj Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Plava košulja in druge!

Redki so tisti – mlajši, starejši in stari, ki ne bi poznali zasedbe Novi fosili, saj gre nedvomno za eno najuspešnejših pop zasedbe s področja bivše Jugoslavije. Novi fosili so bivšo skupno državo hitro osvojili s pozitivno zagledanimi pop pesmimi, urbanimi ljubezenskimi baladami ter predvsem spevnimi refreni in sodobnimi aranžmaji, ki odlično kljubujejo zobu časa.

Uspehi skupine so se začeli leta 1976, ko se jim je pridružil Rajko Dujmić, istega leta so nastopili na Splitskem festivalu in z Diridondo zabeležili prvo vsejugoslovansko uspešnico. Skupina je na koncertih igrala izključno lastne, torej Dujmićeve pesmi in v naslednjih letih zabeležila še nekaj izredno priljubljenih pesmi, kot so Reci mi tiho tiho, E moj Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Plava košulja in mnoge druge.

Leta '83 je skupino zapustila pevka Đurđica Barlović, skupina pa je z neznano Sanjo Doležal ne le dosegla, temveč presegla pričakovanja. Mladostna energija, vedrina, veselje, nove ideje in vedno prisotni optimizem so odlikovali Sanjo, ki je postala zaščitni znak skupine in seveda tudi najbolj priljubljena pevka v zgodovini skupine, k čemur so pripomogle tudi nove uspešnice Moja Milena, Šu-šu, Za dobra stara vremena in druge nepozabne uspešnice. Novi fosili so leta 1987 v Bruslju na Eurosongu s skladbo Ja sam za ples imenitno zastopali Jugoslavijo in osvojili četrto mesto, mala plošča pa je izšla v kar devetih evropskih državah, kjer so Novi fosili sicer redno nastopali.

Novi fosili so v spremenjenih zasedbah delovali vse do leta 2001, ko se je delovanje za štiri leta prekinilo. Leta 2005 se je zbrala zlata postava Novih fosilov, v kateri sta bila tudi Sanja Doležal in Vladimir Kočiš – Zec.

Skupina je izdala osveženo zbirko uspešnic ZA DOBRA STARA VREMENA in na koncertni turneji dokazala, da nikakor niso za v staro šaro, več tisoč glave množice na koncertih pa so dokazovale, da njihova optimizma polna glasba nikakor ni pozabljena.

V petek, 18, marca 2011 v Domžalah ne bo prav nič drugače, kot je sicer na njihovih koncertih – s pomočjo zimzelenih pesmi se bomo spominjali dobrih starih časov in se prepojeni z optimizmom ozrli v prihodnost, pelo se bo na ves glas in razigrano plesalo. Da, prav tako kot v starih dobrih časih…

Koncert za vse generacije željne dobre stare glasbe, ki še trideset let kasneje zveni sveže in nepozabno!

Vstopnice

Vstopnice po nižjih cenah so že v predprodaji in sicer po 20 € (parter/stojišča) oziroma 22 € (tribuna/sedišča). Cena vstopnic na dan koncerta bo 25 €.

Prodaja vstopnic: Hiša vstopnic (Citypark Europark, Hala Tivoli), Petrol servisi, trgovine BIG BANG, poslovalnice KOMPAS, e-Študentski servisi, 3dva trafike, (K) kiosk, Alpetour, M Holidays, Mercator Hipermarketi, Pošta Slovenije, www.eventim.si, www.vstopnice.com, www.napovednik.com, www.koncerti.net in telefonska prodaja 01/420 5000.

Vstopnice se na voljo tudi v Domžalah (Office 1 – Blagovnica Vele in Hotel Krona), v Dolu (OMV) in Senožetih (Agip), dve uri pred koncertom bodo na voljo tudi na blagajni Hale KC Domžale.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Novi fosili bodo nastopili 18. 3. v Domžalah - thumbnail

Novi fosili bodo nastopili 18. 3. v Domžalah