v rubriki dogodki:
.. / / / 29.01.2001

The Toasters v MKNŽ

Nemogoče je govoriti o ska glasbi in ne omeniti skupine The Toasters. Odkar so predstavili privlačen, pospešen reggae prototip nič hudega slutečemu ameriškemu občinstvu v New Yorku leta 1982, so The Toasters na čelu gibanja, ki sedaj divje prevzema svet. Mnogi skupino The Toasters označujejo kot ska pionirje.

Odkar so izdali single leta 1983, so The Toasters utrdili svoj položaj kot glavni ameriški ska bend. S stalnimi turnejami in vrsto albumov skupina predstavlja pravi obraz današnje ska glasbe v ZDA. Prav njihova plošča je bila prva ska plošča ameriškega benda izdana na Japonskem, v Evropi in Argentini.

The Toasters, točneje Rob "Bucket" Hingley, so tudi ustanovili založbo MOON RECORDS, prvo ska založbo, ki je dom tako pomembnih skupin, kot so Let`s go bowling, The Scofflaws, Hepcat (prvi album), The Pietasters, The Allstonians, Skavoovie and the Epitones, The Dancehall Crashers in mnogih drugih.

Predvsem pa je ska glasba predominantno živ fenomen, kjer je občinstvo tesno povezano z predstavami kot tudi s sociokulturno sceno, ki se vrti okoli tega. Je glasbena mešanica, ki ustreza praktično vsakemu okusu, od hardkora do popa, od reggae-a do jazza.

"Ska glasba je zabavna glasba, na katero je lepo plesati, vendar ima resno ozadje. Ima korenine in kulturo." Rob Hingley

Koncert se bo zgodil v MKNŽ (Ilirska Bistrica) v ponedeljek, 12.02.2001 ob 22h, vse in še več o The Toasters pa na njihovi spletni strani. Vabljeni!

Za MKNŽ

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Toasters - thumbnail

The Toasters