v rubriki dogodki:
.. / / / 15.01.2009 16:48

Urban & 4 prihajajo v Cvetličarno

V četrtek, 29. 1. 2009 ob 21h se v ljubljanski Cvetličarni obeta prvovrstni koncert reške rock zasedbe Urban & 4. Eden najbolj prepričljivih avtorjev in pevcev s hrvaške glasbene rock scene, bo tudi tokrat pripravil eksplozivno koncertno retrospektivo pesmi s treh samostojnih albumov kot tudi najboljših skladb iz časov, ko je še bil v skupini Laufer.

Ravno koncerti, ki so prežeti s posebno energijo in improvizacijo, ga ločujejo od večine hrvaških glasbenikov. In kot vedno vas v okviru Limited Edition koncertov v Cvetličarni vabimo po koncertu tudi na tematsko "after" zabavo.

Damir Urban je v svojo glasbo vtkal prvine rocka, trip hopa in modernejših ritmov, skupaj z mogočnim vokalom. S svojimi energičnimi nastopi si je karizmatični reški pevec pridobil oboževalce ne le na Hrvaškem, ampak tudi v Sloveniji že v času, ko je bil član zasedbe Laufer, tako z njimi kot na samostojni poti pa požel številne glasbene nagrade.

Reška rock skupina Laufer je bila ustanovljena leta 1986 z Damirjem Urbanom v vlogi basista. Kmalu pa je Urban postal glavni vokal skupine, zaradi številnih menjav v zasedbi pa tudi pisec besedil in soavtor glasbe. Njihova pot do uspeha sicer ni bila bliskovita, so se pa v zgodovino hrvaške popularne glasbe zapisali kot eden najboljših hrvaških rock bendov.

Leta 1993 so izdali prvi samostojni album The Best Off in to pri Slovenski založbi Corona records. Na albumu so zbrani njihovi mega hiti Budi moja voda, Svijet za nas, Lopov Jack, kultna Budi moja voda pa je dobila nagrado radia Velika Gorica za hit leta.

Leta 1994 je pri Croatia Records izšel njihov drugi album Pustinja, ki je popeljal skupino Laufer v sam vrh hrvaške alter rock scene. Čistokrvni rock album prinaša kompaktnejši zvok, pesmi pa so med seboj povezane, kot da se navezujejo ena na drugo. Skupina je za album prejela nagrado porin v kategoriji najboljši hrvaški alternativni bend, album Pustinja pa velja za enega najboljših rock produktov tega leta.

Damir Urban je svoj prvi solo album Otrovna kiša izdal leta 1996, a večno slavo mu je prinesel drugi solo album Žena dijete (1998), zagotovo eden najpomembnejših hrvaških albumov devetdesetih, na njemu pa so hiti Mala truba, Odlučio sam da te volim in Black Tattoo. Zadnji album Retro je ustvarjal precej dolgo časa, na trg je prišlel šele leta 2004, vendar ni bil tako uspešen kot prejšnji, saj je bil po mnenju mnogih preveč konceptualen.

V Cvetličarni bomo zagotovo videli njegov "best off"!

...

Predprodajna mesta: Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga, Modri študentski servisi, 3DVA, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.

Internetna prodaja; www.eventim.si , www.koncerti.net , www.vstopnice.com in www.mojekarte.si.
Cena vstopnic: 20 EUR v predprodaji / 25 EUR na dan koncerta.

S kuponom iz Žurnala, Mladine, Blogorole, Premiere ali pa z mesečno vozovnico LPP – 15 % popust na ceno vstopnice.

Vir: Cvetličarna.eu in Wikipedia

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Damir Urban (foto: Maja Perić, osijek-online.com) - thumbnail

Damir Urban (foto: Maja Perić, osijek-online.com)