v rubriki dogodki:
.. / / / 06.02.2001

All for Nothing, Entreat, Krik Disneylanda na Metelkovi

S tem tednom se je Metelkova mesto dokončno prebudila iz zimskega spanja. Poleg redno delujočega Channel Zera in Gromkega, ki sta ta petek ponujala elektronske in industrial zvoke, je s koncertno ponudbo v tej sezoni začela tudi Gala Hala, kjer so hard core barve iz goriškega konca zastopali All for Nothing, Entreat in Krik Disneylanda.

V prvem delu večera sta se predstavila zastopnika novejših hard core zvokov All for Nothing ter Entreat. Pred polno dvorano z manjšinsko ljubljansko publiko, zato pa v toliko večjem številu iz zahodnih delov Slovenije, so najprej udarili All for Nothing. Skupina deluje že dalj časa, a se zaradi nestabilne sestave toliko redkeje pojavlja v živo. Ne držijo se klasičnih hard core obrazcev, ampak emotiven in metaliziran zvok še dodatno nadgrajujejo in z njim eksperimetirajo. Na eni strani uvajajo v glasbo elektroniko, tako da postanejo sempli sestavni del njihove glasbe, po drugi pa posegajo v preteklost ob spremljavi didgeridooja in dodatnih tolkal na sredini odra po katerih poseže pevec s čemer skupina dobi prvinski pridih.

Z mešanico hardcore metala, v katerem se prepletajo čustva sestavljena iz mešanice strahov in upov so v svojem izbruhu Entreat, čeprav niso dosegli razsežnosti kakšnega svojih prejšnjih koncertov še vedno dovolj prepričljivi. Za njimi je koncertiranje po BIH, po par koncertih v Sloveniji pa nadaljujejo s krajšo turnejo po Evropi. Po lanski mali plošči in sodelovanju na kompilaciji City of... bo v kratkem izšla tudi njihov prvi samostojni CD Shaded.

Za njimi so s Krik Disneylanda na vrsto prišli ljubitelji starejših, bolj surovih in enostavnih punk hc zvokov. Za sabo imajo par turnej po Evropi in izdano malo ploščo s švicarskimi Hellboozers. Na odru so se spopadali z nekaj tehničnimi težavami, kar pa publike, ki se je vmes zamenjal in vztrajala do konca koncerta ni zmotilo. Prav tako pričakovane Low punch, ki so ta večer iz objektivnih razlogov na odru izostali pa bo treba preveriti na kakšnem prihodnjem koncertu.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Entreat - thumbnail

Entreat