v rubriki dogodki:
.. / / / 11.11.2014 17:45

Obisk kljub zvezdi Robinu Schulzu podpovprečen

Na zadnjo sredo v novembru se je v dvorani Gospodarskega razstavišča odvil že tradicionalni uvod v študentsko življenje - Festival Bruc 2014.

Na žuru, ki je še vsako leto do sedaj privabilil velik del študentov iz prestolnice, je letos nastopilo nemalo dobro zvenečih glasbenih imen. Mladi publiki so se predstavili mojster remiksov Robin Schulz s komercialno uspešnico Prayer in C, domači priredbarji CoverLover, hrvaški hiphoper Fil Tilen, party zasedba DeeJayTime, ter zasedba Blubird.

Tudi tokrat, kot že vsa leta poprej, je bilo dogajanje razdeljeno na dva odra: elektronskega in manjšega rokersko-elektronskega v dvorani GR Kocka. Vsa leta do sedaj je bil glasbeni line-up obarvan predvsem z domačimi rock glasbenimi imeni, tokrat pa so se organizatorji odločili za nekaj bolj elektronskega.

Glavna atrakcija med mladimi je letos za mnoge predstavljal, sicer kratek, nastop nemškega didžeja, Robina Schulza, ki je pod svoj oder pričakovano privabil največ ljudi. V njegovem repertoarju poleg največjih uspešnic Prayer in C in Waves niso manjkale niti priredbe Shining Your Way, A Sky Full Of Stars in No Rest For The Wicked. Svoje glasbene atribute je pričaral v nekaj več kot urici in pol programa, potem pa je brez vsake slabe vesti zapustil oder in glasbeno kuliso prepustil lokalnim kraljem priredb.

Frontman glasbene zasedbe CoverLover Simon Vadnjal, ki se je Bruca do sedaj udeležil praktično vsako leto, je bil tako ob slovesu prvega imena Brucovanja, Robina Shultza, prvi in najboljši animator večera. Po polnoči so se namreč vsi obiskovalci razdelili pod elektronskim in glavnim odrom, toda nobenega od teh dveh jim ni uspelo napolniti do konca ali pa vsaj večjega dela.

Cene vstopnic so se letos gibale od štirih v predprodaji pa tja do dvanajstih evrov na dan dogodka. Cene pijač so bile od enega do ne-pretiranega 2,5 evra. Za epruvetko mojstrovine narave je bilo treba odšteti najmanj, pivo je stalo 2,5 evra, medtem ko je bilo treba za 0,5 litra navadne vode odšteti dva evra. Dogajanje, ki je počasi privabljalo obiskovalce od 21. ure naprej, se je končalo v poznih jutranjih urah.

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Festival Bruc 2014 - thumbnail

Festival Bruc 2014

Foto: Žiga Žibert