v rubriki glasba:
.. / / / 30.04.2009 08:21

Mednarodni Rototom Sunsplash reggae natečaj

Kot zadnjih nekaj let je največji reggae festival na tem področju - italjanski Rototom Sunsplash - tudi to sezono, z roko v roki z zgodnjo promocijo, poskrbel za organizacijo mednarodenga reggae natečaja.

To leto bo potekal v štirih novih evropskih državah – Sloveniji, Belgiji, Poljski in Češki. Število sodelujočih držav se je tako povečalo iz lanskih 10 na letošnjih 16. Vse sodelujoče države gostijo večje ali manjše reggae festivale, ki bodo letos ponudili priložnost tudi manj znanim zasedbam, da se dokažejo na tekmovanju.

Za velik korak na letošnjem natečaju so poskrbele Italija, Slovenija, Španija in Nemčija, ki pripravljajo polfinalne večere, kjer se bodo na odrih pomerile tri zasedbe, ki bodo zbrale največ točk v svoji skupini. Glasovanje bo potekalo “on-line”. Polfinalni večeri v omenjenih državah bodo dali zmagovalca, ki si bo na ta način priboril nastop na lokalnem festivalu. V naši skupini bo to Riversplash, še prej pa se bo pomeril v velikem finalu z ostalimi prvaki skupin, ki bo potekal na velikem odru Rototom Sunsplasha. Polfinalne in finalne nastope bo poleg publike ocenjevala tudi tehnična žirija."

Polfinale – Slovenija/Hrvaška/Madžarska
28. maja 2009 s tremi najbolje uvrščenimi bendi cele skupine
Klub SubSub, Ljubljana

Finale
soboto, 4. julija (5 bendov) in v
nedeljo, 5. julija (5 bendov)
Main Stage, Rototom Sunsplash

Vse podrobnejše informacije in datume najdete na spletni strani festivala.

Za Sunsplash

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail