v rubriki glasba:
.. / / / 15.08.2001

No Doubt se brez dvoma vračajo

Po manj kot letu dni se No Doubt spet vračajo na sceno z novo ploščo naslovljeno Rock Seady. V trgovinah bo na voljo v času prednovoletne mrzlice, natančneje 18. decembra. Med producenti plošče, ki so jo No Doubt posneli v rekordno hitrem času, so tudi Dr. Dre, Ric Ocasek, Sly & Robbie in drugi ...

Album je so začeli snemati letos spomladi na Jamajki, kjer so No Doubtovci brez dvoma lovili reggae / rasta vibracije, zanimivo pa je, da so album posneli v "rekordnem" času. Njihov najbolje prodajani album Tragic Kingdom (1995) in lanskoletnega Return of Saturn so namreč obdelovali več let.

Med naslovi novih pesmi lahko naštejemmo štiri: Hella Good, Hey Baby, Detective in Making Out, ostale pa so zaenkrat še zavite v meglico dima, ki se kotali iz jamajškega studija. Pri nastajanju plošče pa sodeluje celo moštvo producentov: raperski zvezdnik Dr. Dre (za Eve in Gwen je produciral hit Let Me Blow Your Mind), reggae producenta Sly & Robbie, (sodelovala sta tudi s Petrom Toshom, Rolling Stonesi), the Neptunes (ki so sodelovali z Mystikalom, Jay-Z-jem in Ol' Dirty Bastardom), bivši frontman skupine Cars Ric Ocasek in drugi!

No, basist skupine Tony Kanal je nad izdelkom več kot navdušen, vsaj po njegovi izjavi sodeč. Skromno je pripomnil, da bo "... ta plošča bo spremenila obraz popularne glasbe za vedno ... nekako tako kot Star Wars." Jaz bom raje počakal na december in si ploščo preposlušal, vi pa kar pogumno desko v roke in oddeskajte na NoDoubt.com!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

No Doubt - thumbnail

No Doubt