v rubriki dogodki:
.. / / / 11.05.2001

Orto rokenrol fešta na Orto festu

Od 16.5. do 25.5. se bo v ljubljanskem Orto klubu zgodil drugi Orto fest, ki bo ljubiteljem rock'n'rolla ponudil orto veliko koncertov - kar devet se jih bo zgodilo v desetih dneh. Ortovci bodo v svoje sobane pripeljali celo plejado domačih in tujih rokenrolašov, ki bodo zadovoljili še tako razvajena glasbena ušesa in okuse.

Festival bodo v sredo 16. maja otvorlili legendarni amerišk underground rockerji Dead Moon, v četrtek nadaljevali pop rockovski Flare (ki smo jih videli pred nekaj meseci), v petek nadaljevali alternativni Dicky B. Hardy,.ki so pred kratkim izdali tretjo ploščo You Can't Go Halfway And Get In. V soboto bodo gostje iz sosednje hrvaške surf-rockerji Bambi Molesters, v nedeljo pa bodo tudi Ortovci počivali.

V ponedeljek bodo Orto fest nadaljevali ljubljanski Niowt, ki se s frikaškim videospotom že pripravljajo na izdajo novega albuma (predvidoma konec meseca), v torek bodo nadaljevali jedrski rockerji Anonimus, ki se danes izštekavajo pri Juretu Longyki. V sredo bodo pobudo prevzeli zadnji domači gostje festivala Kvinton, za njimi pa v četrtek koprivniški Overflow in za zaključek bivši pevec Majk z novo zasedbo Bare i plačenici.

Torej. Drugi Orto fest obeta divjo rokenrol fešto celih deset dni, kar je dobro. Dobro je tudi to, da je na festivalu skoraj polovica slovenskih bendov, kar je več kot dobro. Dobri so tudi gostje iz bližnje in daljne tujine in dobro je, da se vsaj nekje dogaja festival klubskega tipa. Na svidenje v Ortu. Zdržali bodo le najmočnejši!!!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.