v rubriki glasba:
.. / / / 19.04.2001

Prihaja doba norih!

Da, da, prav ste prebrali. Doba norih prihaja! Točno danes (19.4) boste lahko v svoji najljubši prodajalni plošč in kaset uzrli nov izdelek skupine Big Foot Mama, ki nosi zgoraj omenjeni naslov. Dolgo pričakovana četrta plošča je tako danes uzrla luč sveta!

BFM so bili ustanovljeni leta 1990 samo za potrebe gimnazijskega plesa, v enajstih letih pa so na glasbeni sceni priplezali do kultnega statusa, statusa ki ga že desetletje ali dva ni dosegla nobena slovenska rock skupina (beri: Lačni Franz, Martin Krpan in Pankrti). Doba norih je četrti studijski izdelek Fut, pred njimi pa so v težkih letih za slo-rock posneli in izdali Nova pravila (Corona, 1995), čez dve leti je sledila Kaj se dogaja in tretja, najbolj uspešna plošča: Tretja dimenzija (Kif Kif, 1999). Več o zgodovini benda pa si lahko preberete v napovedi koncerta v Hali Tivoli, ki se je zgodil oktobra lani!

Doba norih bo s seboj prinesla tudi novi video skupine in sicer za štiklc Oklep, ki ga boste kmalu lahko ugledali na tv ekranih. Povemo naj še, da ste en video iz plošče že videli, to je bil lanskoletni Fenomen, ki je promoviral že omenjeni koncert in napovedoval ploščo, ki je danes na voljo. Slišati pa je, da bodo Bigfuti ponovili uspeh izpred dveh let in se predvidoma konec junija spet prikazali na odru ljubljanskih Križank!

P.S.: MP3 izseke pesmi v trajanju cca. 30 sekund boste našli v Svetu glasbe!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Ovitek Dobe norih - thumbnail

Ovitek Dobe norih