.. / / 26.08.2009 13:34

Kje posedat v poletnih dneh - 2009 edition

Prvi članek Kje posedat v poletnih dneh je bil objavljen v prvi št. ŽVPL, 18.05.1998, nadaljevanje (part deux) nekaj mesecev kasneje, po 11. letih je zagotovo čas, da pogledamo, kam se lahko poleti zavlečete te dni ...

Ker je avtor tega in prejšnjih dveh člankov starejši za nekaj let (toliko kot je razlika med objavami) priznavam, da ne poznam vseh lokalov z vrtovi v Ljubljani, zato vas pozivam, da v komentarjih zaupate lokale, ki jih v članku nisem omenil (in teh bo najbrž dosti) in dodal jih bom na seznam.

Cafe Čokl

Trubarjeva 18 - Bivši Reformator je kotiček, kamor uredništvo ŽVPL-a najraje zaide, nekaj miz je ob Trubarjevi ob lokalu, letni vrt pa na koncu Prečne ulice, samo čez cesto ... pivo je tu največkrat mrzlo, če imate srečo pa vam postreže Tine (Čokl), posrečen šegav možakar! Nina priporoča kumarčni gin tonic in dodaja, da tudi gospa Čokl ni švoh :))

Caffe Metropol

Kersnikova 6 - Vrt za katerega vedo redki v samem centru ima le to slabo lastnost, da poleti dva meseca ne obratuje, drugače pa je postrežba odlična in pivo mrzlo.

Pločnik

Prešernov trg - Bivši Konjski rep ni tisto kar je bil, zadnji najemnik je navil cene, da se počutite res mondeno (beri: pijete za ves dnar).

Kavarna Maček

Cankarjevo nabrežje - Legenda na Promenadi še vedno vztraja, natakarji znajo biti tu mestoma razpoloženi, lahko pa jih piči čebela kulavka in so tako kul, da se jim še delat ne da. Pivo med cenejšimi na nabrežju.

Bi-ko-fe

Židovska steza - Še en legendaren barček z velikim vrtom in prijazno postrežbo. Domače vzdušje je še dodala Marija.

Sax Pub

Eipprova ulica - Na nabrežju Gradaščice najbolj kulski kafič z mednarodno natakarsko zasedbo, ne bo odveč, če boste s seboj vzeli repelent, saj je komarjev do drugega piva (ko se vaša koža dovolj osmradi, da niste zanimivi) kar nekaj.

Kavarnica Center

Cankarjevo nabrežje - Postrežba na najvišjem nivoju na promenadi, kot sem nekoč zapisal na Twitterju.

Lepa Žoga

Celovška, pri Tivoliju - Prijeten športni lokal z letnim vrtom v atriju, kjer je platno za ogled tekem, vsako sredo slasten hodok.

Premier Pub

Petkovškovo nabrežje - Fin vrt, vesele urice vsak večer, imajo Guinnessa po ugodnih cenah.

Žmavc

Rimska ulica - malo manjš vrt, a vseeno prijeten, tu lahko srečate kakšnega znanega reklamarja, televizijca, novinarja ali glasbenika.

Tako, to je moj izbor lokalov kjer lahko posedate v Ljubljani (oz. bolj, kjer sam največkrat posedam v Ljubljani), kot rečeno pa lahko sami v komentarje dopišete kje najraje posedate (ime lokala, ulica in kratek opis) in dodal ga bom na seznam!

P.S.: Zemljevid najdete na Google Maps, kmalu pa bo tudi na ŽVPL-u.

***

Kafeterija Lan

Gallusovo nabrežje 27 - pravijo, da je kafič gay friendly (ker je večina klientele pač iz GLTB skupnosti), ampak če se gre za dober kofe in družbo ta kvalifikacija ne bi smela igrati večje vloge :) (objavila ana. @ 26. avgust 2009, 13:46).

Špica

Prule - poceni pir, fajn že skoraj v naravi, sproščeno ozračje (obljavil jaka @ 26. avgust 2009, 13:53).

Cutty Sark Pub

Knafljev prehod - fajn izbira točenega pira. (objavil jaka @ 26. avgust 2009, 13:53).

Fetish

Petkovškovo nabrežje - Vedno dobra kava (Tarabay) ob Ljubljanici (lokalu desno od Randevuja, gledano iz smeri centra). (objavil Marin @ 26. avgust 2009, 14:12).

Činkole

Poljanska cesta - (nasprot gimnazije Poljane), bolj za popoldanske kave, prijetno vzdušje, čeprav bliz ceste (objavila Marija @ 26. avgust 2009, 14:15).

Corner Pub

Langusova ulica - (na križišču Tržaške in Langusove), meni najbližji lokal, v redu postrežba in skor zmeri prostor (objavila Marija @ 26. avgust 2009, 14:15). Dodajam še, da je letni vrt veliki in da tudi tu najdete Guinnessa.

Jazz klub Gajo - letni vrt

Tomšičeva 12 (pri Društvu pisateljev zraven Opere) - Fajn senčen vrt, živa godba na trenutke, mrzlu per (različni izvajalci :)) pa baje majo fajn domače smoothije (ne bi vedel, ampak se govori (objavil Zi @ 26. avgust 2009, 14:51).

Guinness Pub

Gosposka ul 3. - hladen vrt, mrzlo pivo (objavil Martin @ 26. avgust 2009, 15:02). Če pa tu ne najdete Guinnessa pa ne vem ;)

Biljardnica Direkt

Tbilisijska 83 - dovolj proč od vsega, da se da parkirat, pa še biljard imajo. (objavil Martin @ 26. avgust 2009, 15:02).

***

Veselo posedanje še naprej in hvala za komentarje!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Ljubljanska promenada spomladi - thumbnail

Ljubljanska promenada spomladi

Foto: Davorin Pavlica